FacebookInstagramGoogle+

Tips voor Onderhoud


Wanneer u een mooie nieuwe droomkeuken heeft aangeschaft in een van onze vestigingen, dan wilt u uw keuken natuurlijk goed onderhouden. Hieronder treft u hiervoor enkele praktische en bruikbare tips aan. Natuurlijk adviseren wij u om altijd de meegeleverde documentatie van de fabrikant aandachtig door te nemen. Wij willen u er daarbij nadrukkelijk op wijzen dat wanneer daarin opgenomen aanwijzingen niet worden opgevolgd, de aanspraak op service en garantie vanuit de fabrikant zou kunnen komen te vervallen.

Graniet en Composiet
Voor Graniet en Composiet werkbladen adviseren wij om deze dagelijks af te nemen met een vochtige doek, met een normaal sopje. Bij sterkere vervuiling kunt u gebruik maken van een specifieke natuursteenreiniger als HG natuursteenreiniger. Voor het schoonmaken van een gepolijst blad kunnen geen schuurmiddelen of schuurspons worden gebruikt

Kunststof blad
HPL werkbladen hebben niet veel onderhoud nodig. Wij adviseren u om uw HPL werkblad regelmatig te reinigen met zachte schoonmaakmiddelen. Wanneer er sterkere vervuiling op zou treden, zoals door lange inwerking van koffie, thee en/of wijn, dan adviseren wij om deze vlekken voor te weken met wat onverdund afwasmiddel. Gebruik in ieder geval nooit schuurmiddelen, staalwol of schuursponsjes gebruiken.

RVS spoelbakken
Voor RVS spoelbakken adviseren wij om deze dagelijks af te nemen met een spons en wat afwasmiddel. Eventuele roestaanslag (te herkennen aan kleine bruine puntjes gevormd door ijzerdeeltjes in het water) verwijderen met staalfix (bijvoorbeeld van mr. Muscle). Bij hardnekkige vlekken of voor meer glans adviseren wij om schuurmiddelen en /of sponsjes gebruiken (staalfix). Geen roestvrijstaalreinigers gebruiken en opletten met chemische en zuurhoudende producten. Deze kunnen vlekken veroorzaken en het oppervlak onherstelbaar beschadigen.

Roestvrijstalen apparatuur
Voor uw RVS apparatuur adviseren wij deze dagelijks af te nemen met een zachte doek met bijvoorbeeld een afwasmiddel. Voorts kunt u bijvoorbeeld eenmaal per week reinigen met een RVS reiniger, welke reinigt, ontvet en het rvs laat glanzen. Bij het schoonmaken van uw RVS apparatuur moet u er altijd rekening mee houden dat u in de richting van de "borsteling van het RVS" werkt!